![]() Beaujolais nouveau a podzimní cidreJedněmi milované, druhými proklínané Beaujolais nouveau přichází do restaurací každý třetí čtvrtek v listopadu. Podzimní tradici má také francouzský cidre, který se poprvé degustuje na začátku listopadu... ![]() Cibulová polévkaV podzimních dnech plných chřipek vám určitě pomůže i zachutná francouzská cibulová polévka. Krémovou polévku můžete doplnit opečeným chlebem nakrájeným na kostičky nebo ji rovnou servírovat v chlebové misce... ![]() Šampaňské a chemieMezi milovníky šampaňského patří i vědci. Gérard Liger-Belair se již 10 let věnuje zkoumání bublinek a jejich "šumění". Odhalil například, že v jednom litru šampaňského se nachází až 5l kysličníku uhličitého, který bublinky vytváří... ![]() Recept: mořské plodyLéto evokuje v gastronomii pokrmy z ryb doprovázené kvalitním bílým vínem. Pokud zrovna nevyrazíte na jih Francie ochutnat produkty přímo u zdroje, uvařte si s námi šafránové mušle na víně... ![]() Francouzská Brasserie M zavřenaEkonomická krize i nezájem Čechů o moderní francouzskou kuchyni zavinili krach francouzské Brasserie M v centru Prahy, kterou vedl mistr kuchař Jean-Paul Manzac... ![]() Francouzský trh na KampěU příležitosti oslav francouzského státního svátku proběhne 13. a 14. července na pražské Kampě Francouzský trh. Loňský trh, který byl zároveň oslavou francouzského předsednictví EU, měl velký úspěch... ![]() Cidre: Pivo nebo jablečná limonáda?Cidre je tradiční nápoj Anglie, Francie, Španělska a skandinávských zemí. Vyrábí se z různých odrůd jablek kvašením a výsledkem je perlivý, osvěžující lahodný letní nápoj. Pojďte s námi odhalit jeho historii a tajemství jeho výroby... ![]() Studená pórková polévka s bramboramiDopřejte si teplém jarním počasí studenou polévku s pórkem a bramborami, která nasytí i osvěží a neohrozí vaše zdravá jarní předsevzetí... ![]() Alsaské dny v PrazeOd 27. do 30.dubna proběhne ve vinotéce Wines Home čtyřdenní akce, která potěší nejen každého znalce dobrého vína a vybraných kulinářských specialit z oblasti Alsaska, ale každého kdo má zájem se blíže seznámit s tímto francouzským regionem. ![]() Entrecôtes s hořčicovou omáčkouLahodný a šťavnatý entrecôte s čerstvým estragonem a dijonskou hořčicovou omáčkou ozvláštní vaše tradiční menu. Testováno naším redakčním týmem :-)... |
